Ki a menekült? Miért menekül? És utána mi lesz?

Szervezetünk kiemelten foglalkozik a menekülteket érő rendszerszintű jogsértésekkel. A témával kapcsolatban nélkülözhetetlen az empátiára való képesség. Ezt a képességet szeretnénk előhívni az Amnesty International nemzetközi emberi jogi oktatása által kifejlesztett és több országban is működő tematikájával.

Egész órás kiscsoportos szerepjáték érzékenyítő feladatokkal, közös megbeszéléssel, filmmel, képekkel, hogy megértsük, min mennek keresztül emberek milliói szerte a világban, s az emberi jogok nézőpontjából ez mit is jelent, és mi ebben a szerepünk. A képzéseket adományokból finanszírozzuk, a résztvevők számára ingyenesek.

A nemzetközi óravázlat ezen a linken hozzáférhető. A filmet pedig osztályfőnöki órákra is ajánljuk.

2016. áprilisában elindítottuk Adjuk össze! kampányunkat, melynek keretein belül egy hónap alatt 70 adományozótól összesen 500.100 forintot kaptunk. Álmunk az volt, hogy képzésünkkel több mint 1000 kisdiákhoz juthassunk el. Az álom megvalósult, melyért ezúton is hálásak vagyunk minden egyes támogatónknak!

Eredményeink:

2016. május-június: