Az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatásának hosszú távú célja, hogy mindenkiben kiépítse az emberi jogok tiszteletét, felhívja a figyelmet az azok melletti kiállás fontosságára és ösztönözzön a védelmükre. A nemzetközileg elfogadott emberi jogi elveknek megfelelő tudással és készségekkel igyekszik felvértezni egyéneket, csoportokat és közösségeket, és arra törekszik, hogy megfelelő attitűdöt alakítson ki bennük. Módszertanunk változatos: foglalkozásaink játékos formában, drámapedagógiai eszközökkel zajlanak a résztvevők aktív bevonásával, elgondolkodtatásával.

A 2016/2017-es tanévben nagy hangsúlyt fektetünk az alábbi programokra:

• Te, én, mi és az emberi jogok elnevezésű képzéssorozatunkra, mely drámapedagógiai módszerekkel segíti az előítélet-mentesítést, közösségformálást, emberi jogi kiállást;

• az Összpont nevet viselő középiskolásoknak szóló emberi jogi versenyünkre, mely októberben indul és amelyre szeptember 20-ig lehet e-mailben jelentkezni;

• a menekültválság témakörével foglalkozó 45 perces foglalkozásainkra, vagyis az 1-6. osztályosoknak szóló Ellenség-órára, valamint a 7-8. osztályosoknak és középiskolásoknak szóló Mi lenne, ha...? óránkra;

• a gyűlölet-bűncselekmény fogalmát és hátterét feldolgozó 90 perces Mi a gyűlölet-bűncselekmény? foglalkozásunkra és egyéb, alkalmi jellegű tematikus óráinkra;

• Képzők képzése elnevezésű tanfolyamunkra, melynek keretein belül az érdeklődőket, pedagógusokat, aktivistáinkat készítjük fel a képzői feladatokra;

• továbbá a 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban is nagy sikert arató, és reményeink szerint 2017. nyarán is megrendezésre kerülő Emberi Jogi Nyári Táborunkra, amely alkalmat ad a fenti képzésekben és Emberi Jogi Barát Iskoláinkban résztvevő/tanuló diákoknak arra, hogy találkozzanak, és együtt létrehozzanak olyan produktumokat, mellyel alátámaszthatják, hogy egy gyűlölet nélküli világban szeretnének élni.