Hogyan lehet az előítéletekből népirtás? Mik azok a védett kisebbségek? Mi a gybcs?

Mit jelent pontosan a közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény? Miben más? Hogyan ismerjük fel, mit kell tennünk, miért fontos tudnunk róla? Szervezetünk egyik legfontosabb kampányát érzékenyítő drámajátékokkal, kiscsoportos feladatokkal, esetelemzésekkel dolgozzuk fel.

MERT MINDANNYIUNKAT ÉRINT.

Leggyakrabban a Civil Kurázsi keretein belül. A Civil Kurázsi - Tabuk nélkül szociális érzékenységet fejlesztő program az Amnesty International Magyarország, a Város Mindenkié Csoport, a Menhely Alapítvány, a Haver Alapítvány, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Szimpozion Egyesület, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Civil Művek valamint a Gyermeki és Ifjúsági Jogvédő Alapítvány közös emberi jogi képzése.

A tolerancia napokra, egésznapos emberi jogi eseményekre, iskolai rendezvényekre, táborokra ajánlott program keretein belül a diákok szabadon választhatnak a civil kínálatból, a szervezetek pedig 90 perces egységekhez igazodva várják a rotációs rendszerben cserélődő osztályokat.

Érdeklődni, időpontot egyeztetni az oktatas@amnesty.hu e-mail címen lehet.

13 éves kortól, 90 perc