Legyen az ember az első

Magyarország

Aláírom

Edward Snowden

Egyesült Államok

Aláírom

Leszámolás az emberi jogokkal

Törökország

Aláírom

Hasan Safadi

Izrael

Aláírom

Gyászolunk és cselekszünk

Az orlandói mészárlás áldozatai

Üzenetet küldök

Emberi jogi aktivisták

Szudán

Aláírom

Mirszobir Hamidkariev

Oroszország/Üzbegisztán

Aláírom

Hosszein és Mehdi Rajabian, Yousef Emadi

Irán

Aláírom

Menekültek

Görögország

Aláírom

Indiai jogvédők

India

Aláírom

Szergej Nikiforov

Oroszország

Aláírom

Gennadii Yakovitskii

Belarusz

Aláírom

Raif Badawi

Szaúd-Arábia

Aláírom

Számozott utcák

Magyarország

Aláírom

Elena Urlaeva

Üzbegisztán

Aláírom

Burkina Fasói lányok

Burkina Faso

Aláírom

Zunar

Malajzia

Aláírom

Saman Naseem

Irán

Aláírom

Rania Alabbasi

Szíria

Aláírom

Muhammad Bekzhanov

Üzbegisztán

Aláírom

Costas

Görögország

Aláírom

Waleed Abu al-Khair

Szaúd-Arábia

Aláírom

Teodora del Carmen Vásquez

El Salvador

Aláírom

Hírek

2016/9/27

A menedékkérőkkel szembeni szörnyű magyar bánásmód egy tudatos játszma része

Több ezer menedékkérő, köztük kísérő nélküli kiskorúak szenvednek a magyar hatóságok és a távol tartásukra kitalált rendszer erőszakosságától, illegális visszaküldéseitől és jogellenes fogva tartásától – áll az Amnesty International mai jelentésében.

2016/9/26

Törökország megpróbálja elhalasztani az ENSZ kínzásokat vizsgáló látogatását

Törökország kormánya bejelentette, hogy elhalasztják Juan E. Méndez, az ENSZ Kínzással Foglalkozó Különleges Megbízottjának az országba tervezett látogatását.

2016/9/23

Amit a népszavazáshoz tudnod kell: honnan jönnek a menekültek? 4. rész

A népszavazás előtt minden héten egy újabb témát járunk körbe, hogy jobban megértsük kikről vagy miről is kéne döntenünk október 2-án. A #tudjmegtöbbet blogsorozatunk negyedik részében azt nézzük meg, melyik országokból érkezik a legtöbb menekült Magyarországra.

2016/9/22

A „vezetők” csúcstalálkozójáról éppen csak a vezetői képesség hiányzott

Az Obama elnök vezetésével megtartott csúcstalálkozón apró előrelépés ugyan történt, de a menekültválság valódi nagyságához képest ez csak minimális elmozdulás a jó irányba.

2016/9/22

Európa tehetetlensége miatt több tízezer menedékkérő szenved Görögországban

Egy évvel azután, hogy az EU vezetői megállapodtak az átmeneti áthelyezésekről, hogy ezzel osszák meg a menedékkérelmek elbírálásának terhét az országok között, több tízezer ember még mindig csapdába szorulva rettenetes körülmények között él Görögországban. Legújabb összefoglalónk a görögországi helyzetről.

2016/9/21

Strasbourgi bírójelölés: a civil szervezetek nyilvánosságot követelnek

Tizennégy magyar civil szervezet figyelmeztet: örömteli ugyan, hogy a kormány végül nyílt pályázatot hirdetett a strasbourgi magyar bíró megüresedő posztjának betöltésére, ám a kiválasztási eljárás továbbra sem felel meg maradéktalanul az Európa Tanács elvárásainak. Kritikájukról nyílt levélben tájékoztatják Trócsányi László igazságügyi minisztert, és arra kérik a pályázókat: az átláthatóság és a közvélemény tájékoztatása érdekében járuljanak hozzá pályázataik nyilvánossá tételéhez a civilek által működtetett http://emberijogibiro.hu/ honlapon.

2016/9/20

Válasz a Fidelitas vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra

A Fidelitas szeptember 18-án, vasárnap sajtótájékoztatót tartott az Amnesty International Magyarország irodája előtt. Az eseményen többek között azzal vádolták meg a szervezetet, hogy az "támadja a népszavazást", tudatosan félretájékoztatja a magyarokat és nem emeli fel a szavát a nők elleni erőszakos bűncselekmények ellen. Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója az elhangzottak kapcsán levelet írt a Fidelitas két vezetőjének.

2016/9/19

A világ vezetői a felelősségvállalás helyett inkább megfutamodtak

Az egyre mélyülő világméretű menekültválságot kezelni kívánó ENSZ csúcstalálkozó szánalmas kudarca olyan elmulasztott lehetőség, mely a világ legkiszolgáltatottabb embereinek millióit érinti, hacsak a vezetők nem találnak alternatív megoldásokat arra, hogyan segítsenek nekik biztonságba jutni – állítja az Amnesty International a ma és holnap megrendezésre kerülő két menekülteket érintő csúcstalálkozó kapcsán.

Témák keresése

Fotógaléria

Szudán: Vegyi fegyverekkel öltek és nyomorítottak meg több száz civilt Darfurban

Legutóbbi siker

2016/8/15 @ Szíriai Arab Köztársaság

Sikerült: kórházba került a meglőtt szír lány

Sikeresen kihozták szombat este a szíriai Madayából azt a 10 éves lányt, aki súlyosan megsérült egy ellenőrzőpontnál. A nemzetközi nyomásnak köszönhetően a lány végre eljutott a damaszkuszi kórházba.

Aktuális petíció

Egyesült Államok:

Edward Snowden egy hős, nem áruló

A mi jogainkért állt ki. Azt akarta, hogy kezdődjön végre egy globális vita a tömeges megfigyelésekről – most pedig évtizedekre börtönbe zárhatják ezért.

Egyesült Államok:

Gyászolunk és cselekszünk - küldj üzenetet az amerikai kormánynak

Az orlandói mészárlás az emberi jogok teljes semmibevétele. A hírek szerint egy olyan homofób támadás történt, amelyben 49 ember meghalt, több tucatnyian pedig megsérültek. Részvétünk az áldozatok családjainak, és együtt érzünk mindenkivel, aki megsérült a szörnyű mészárlásban. Azonban a szavak nem elegendőek. Állj ki: küldd el az alábbi levelet az Egyesült Államok elnökének, hogy cselekedjenek és védjék meg az embereket az erőszaktól és a gyűlölet-bűncselekményektől.

Szudán:

Szudán: Nyolc emberi jogi aktivistát tartanak önkényesen fogva

A TRACKS Képzési és Emberi Fejlesztési Központ hat munkatársát és egy önkéntesét, illetve az Al Zarqa vidékfejlesztéssel foglalkozó szervezet látogatóba érkezett igazgatóját május 22-e óta tartják fogva Kartúmban, Szudán fővárosában a nemzeti hírszerző és biztonsági szolgálat (NISS) államellenes bűncselekményeket vizsgáló ügyészségén. A letartóztatás okáról máig sem tájékoztatták a fogvatartottakat.

Események

Szeptember 2016

HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Naptár megjelenítése