Legyen az ember az első

Magyarország

Aláírom

Gyászolunk és cselekszünk

Az orlandói mészárlás áldozatai

Üzenetet küldök

Emberi jogi aktivisták

Szudán

Aláírom

Mirszobir Hamidkariev

Oroszország/Üzbegisztán

Aláírom

Hosszein és Mehdi Rajabian, Yousef Emadi

Irán

Aláírom

Menekültek

Görögország

Aláírom

Indiai jogvédők

India

Aláírom

Szergej Nikiforov

Oroszország

Aláírom

Gennadii Yakovitskii

Belarusz

Aláírom

Raif Badawi

Szaúd-Arábia

Aláírom

Számozott utcák

Magyarország

Aláírom

Elena Urlaeva

Üzbegisztán

Aláírom

Burkina Fasói lányok

Burkina Faso

Aláírom

Zunar

Malajzia

Aláírom

Saman Naseem

Irán

Aláírom

Rania Alabbasi

Szíria

Aláírom

Muhammad Bekzhanov

Üzbegisztán

Aláírom

Costas

Görögország

Aláírom

Waleed Abu al-Khair

Szaúd-Arábia

Aláírom

Teodora del Carmen Vásquez

El Salvador

Aláírom

Hírek

2016/6/24

Titkolózik a kormány a lehetséges új strasbourgi bíró személyéről

Nem tisztességes, nem átlátható és nem konzisztens az a folyamat, amelyben a kormány eldöntötte, ki lesz Magyarország három strasbourgi bíró-jelöltje – derül ki civilszervezeteknek az igazságügyi miniszterhez küldött mai leveléből. A nyílt levél egyik aláírójaként azt kérjük, hogy a kormány az előírásoknak megfelelően egy nyilvános pályázat után, transzparens eljárás keretében döntsön a három bíró-jelöltről.

2016/6/22

Elkezdődött az emberi jogi nyári táborunk

A korábbi évekhez hasonlóan az Amnesty International Magyarország idén is megrendezi az Emberi Jogi Nyári Tábort, amelyben a „Te, én, mi és az emberi jogok” képzéssorozatunk, az Emberi Jogi Barát Iskoláink és az Összpont elnevezésű középiskolai versenyünk legmotiváltabb diákjai vesznek részt.

2016/6/22

Az eddigi legszínesebb Budapest Pride-ra készülünk

Az Amnesty International Magyarország elnöksége, munkatársai, aktivistái és támogatói idén a Tilos Rádióval közös kamionnal vesznek részt a július 2-án (szombaton) zajló 21. Budapest Pride Felvonuláson Célunk, hogy támogassuk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösség és barátaik véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadságát illetve a jogegyenlőségért folytatott küzdelmét.

2016/6/21

A terrorizmus elleni törvény kontroll nélküli hatalommal ruházná fel a lengyel biztonsági szolgálatot

A múlt héten került a lengyel parlament felsőháza (szenátus) elé elfogadásra az a törvénytervezet, amely átfogó hatalommal ruházná fel a Belbiztonsági Hivatalt, így az bármikor elrendelhetné a fokozott ellenőrzést.

2016/6/20

Nyitott szívvel - ma van a Menekültek Világnapja

1951. június 20-án fogadták el a genfi menekültügyi egyezményt, 2001 óta pedig minden évben a mai napon tartjuk a Menekültek Világnapját. Több mint 60 millió olyan ember van a világon, akinek el kellett hagynia az otthonát, közülük 20 milliónak az országát is. Salil Shetty, az Amnesty International főtitkárának üzenete.

2016/6/16

Félelem és bizonytalanság Görögországban

Közel 8500 menekült, menedékkérő és migráns esett csapdába a görög szigeteken. Ők azok, akik az EU-Törökország alku március 20-i hatályba lépése óta érkeztek ide. Nagyon sokan közülük attól félnek, visszaküldik őket Törökországba, ahol nem lesznek biztonságban. A legtöbben rettenetes körülmények között élnek, miközben a kérelmeik elbírálása rendkívül lassan és teljes mértékben átláthatatlanul zajlik.

2016/6/14

Az EU tovább ronthat a menekültek és migránsok helyzetén Líbiában

Az EU azt tervezi, hogy szorosabbra fonja az együttműködést Líbiával a migráció területén, amellyel azt kockáztatja, hogy maga is bűnrészessé válik a több ezer menekült és migráns elleni durva jogsértésekben és határozatlan idejű fogvatartásában – mondta az Amnesty International.

2016/6/9

Németország nem képes megbirkózni a gyűlölet-bűncselekmények számának növekedésével

A gyűlölet-bűncselekmények száma Németország-szerte rohamosan emelkedik, beleértve a menedékkérők szálláshelyei elleni támadásokat. Az ezekre adott reakciók kudarca megvilágítja, hogy az elérhető védelem azonnali növelésére van szükség, illetve független vizsgálatot kell indítani az ország rendvédelmi szerveinek körében, azok esetleges előítéleteinek kivizsgálása céljából – közölte a ma nyilvánosságra hozott jelentésében az Amnesty International.

Témák keresése

Fotógaléria

Félelem és bizonytalanság Görögországban

Legutóbbi siker

2016/6/10
Börtönben a jogvédő szervezet alapítója @ Szaúd-Arábia

Kiszabadult a szaúdi jogvédő Mohammed al-Bajady

Június 7-én kiszabadult rijádi börtönéből Mohammed al-Bajady szaúd-arábiai jogvédő és aktivista. Büntetését már tavaly novemberben kitöltötte, de még hónapokat kellett eltöltenie egy rehabilitációs központban.

Aktuális petíció

Egyesült Államok:

Gyászolunk és cselekszünk - küldj üzenetet az amerikai kormánynak

Az orlandói mészárlás az emberi jogok teljes semmibevétele. A hírek szerint egy olyan homofób támadás történt, amelyben 49 ember meghalt, több tucatnyian pedig megsérültek. Részvétünk az áldozatok családjainak, és együtt érzünk mindenkivel, aki megsérült a szörnyű mészárlásban. Azonban a szavak nem elegendőek. Állj ki: küldd el az alábbi levelet az Egyesült Államok elnökének, hogy cselekedjenek és védjék meg az embereket az erőszaktól és a gyűlölet-bűncselekményektől.

Szudán:

Szudán: Nyolc emberi jogi aktivistát tartanak önkényesen fogva

A TRACKS Képzési és Emberi Fejlesztési Központ hat munkatársát és egy önkéntesét, illetve az Al Zarqa vidékfejlesztéssel foglalkozó szervezet látogatóba érkezett igazgatóját május 22-e óta tartják fogva Kartúmban, Szudán fővárosában a nemzeti hírszerző és biztonsági szolgálat (NISS) államellenes bűncselekményeket vizsgáló ügyészségén. A letartóztatás okáról máig sem tájékoztatták a fogvatartottakat.

Orosz Föderáció:

Oroszország: vizsgálják ki a menedékkérő filmproducer elrablását

Mirszobir Hamidkariev, a fiatal filmproducer Oroszországban élt menedékkérőként, egészen addig amíg fényes nappal elrabolták és visszaküldték Üzbegisztánba, ahol megkínozták.

Események

Június 2016

HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Naptár megjelenítése