18 év börtön és kínzás egy üzbég édesanyának

Dilorom Abdukadirova összesen 18 év börtönt kapott, mert részt vett egy békés tüntetésen Üzbegisztánban. Fogvatartása során többször megkínozták.

Homoszexualitása miatt bántalmazta a rendőrség a fehérorosz Ihar Tsikhanyuk-ot

Segíts most!

Miriam López, a mexikói kínzások túlélője küzd az igazságért

Segíts most!

Nabi Saleh palesztin falu lakosai erőszakkal szembesülnek

Halálbüntetés Japánban a 42 éve halálsoron élő férfinak

LMBTI gyűlölet-bűncselekmények és diszkrimináció Bulgáriában

Segíts most!

Transznemű nő jogainak a megsértése Norvégiában

683 halálos ítélet Egyiptomban

Börtönbe zárták az Al Jazeera munkatársait újságírásért

Sürgős akció az iraki civilek védelmében

Segíts most!

Brutális kínzás és kivégzés a Fülöp-szigeteken

Menekültek ezrei szenvednek és halnak meg az EU határain

Segíts most!

A görögországi Etoliko város roma közössége folyamatos rasszista támadásoknak van kitéve

Halálbüntetések Barbadoson

2014/9/30

53-ból 1 menekülő ember megfullad a Földközi-tengeren útban Európa felé

A több mint 500 életet követelő lampedusai hajtószerencsétlenségek után egy évvel megjelenő legújabb Amnesty International jelentés összefoglalja, hogyan járul hozzá az Európai Unió tagállamainak szégyenletes tétlensége az Európába tartó kétségbeesett menekültek és migránsok ezreinek halálához.

2014/9/29

Szerbia: Belgrád Pride 2014 – az emberi jogok győzelme

Szeptember 28-án, vasárnap 2010 óta először rendezték meg a Belgrád Pride menetet: ez egyértelmű győzelem Szerbia leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) közösségének és támogatóiknak, akik évekig küzdöttek, hogy békésen élhessenek szólás- és gyülekezési szabadságukkal.

2014/9/25

ENSZ: Az 50. ország ratifikációjával megvalósul a kulcsfontosságú Fegyverkereskedelmi Szerződés

Az Amnesty International szerint csütörtökön hatalmas előrelépés várható több millió olyan ember életében, akiknek mindennapjait az alulszabályozott globális fegyverkereskedelem dúlja fel. Amint a történelmi jelentőségű Fegyverkereskedelmi Szerződéshez (ATT = Arms Trade Treaty) szükséges 50 ratifikáció összegyűlik, azonnal elindul egy 90 napos visszaszámlálás, melynek leteltével a szerződés hatályba lép.

2014/9/24

Hogyan segíthet egy aláírás? – Plakát kampány a kínzás áldozatainak megmentésére

Szeptember második felében az Amnesty International Magyarország a Young & Rubicam Budapest segítségével citylight kampánnyal hívja fel a figyelmet a ma is világszerte elterjedt kínzás jelenségére. Budapest szerte több mint kilencven helyen lehet három megkínzott, és a mozgalom segítségével kiszabadított áldozat történetével találkozni.

2014/9/23

Kína virágzó kínzás-kereskedelmének leleplezése

Az Amnesty International és az Omega Research Foundation friss kutatása szerint a kínai vállalatok virágzó kínzóeszköz-gyártása, kereskedelme és exportja Afrikában és Ázsiában is emberi jogsértésekhez vezet.

Fotógaléria

53-ból 1 menekülő ember megfullad a Földközi-tengeren útban Európa felé

Aktuális petíció

Üzbegisztán:

18 év börtön és kínzás egy üzbég édesanyának

Dilorom Abdukadirova összesen 18 év börtönbüntetést kapott, mert részt vett egy békés tüntetésen a kelet-üzbegisztáni Andizhanban. A négy gyermekét nevelő nőt többször megkínozták. Dilorom lelkiismereti fogoly, akit azért börtönöztek be és kínoztak meg, mert élt a véleménynyilvánításhoz és a békés gyülekezéshez való alapvető jogával.

Irak:

Sürgős akció az iraki civilek védelmében

Több százezer keresztény embernek és más kisebbségnek kellett elhagynia az otthonát azt követően, hogy az ISIS harcosai június óta észak-iraki városokba és falukba törtek be.

Ukrajna:

Eltűnt Dimitri Bulatov, a kijevi tüntetések egyik főszervezője

Dimitrii Bulatovról január 22. óta nem tud semmit a családja és a baráti köre. Az ukrán hatóságok előtt is jól ismert személye, hiszen ő az Automajdan tüntetések egyik főszervezője. Eltűnése előtt rohamrendőrök ütöttek rajta az általa szervezett autókonvojon. Családja és barátai attól tartanak, hogy Dimitrii Bulatovot elrabolták, és fogva tartják valahol.

Olaszország:

Menekültek ezrei szenvednek és halnak meg az EU határain

Az EU migrációs politikája ezrek életét veszélyezteti Európa határainál. Sokan életveszélyes migrációs útvonalakon próbálnak bejutni az EU erősen őrzött határain. Mások, akik a határokon kívül rekednek, gyakran harmadik országokban szenvednek fogságban és büntetőtáborokban.

Események

Október 2014