Moses Akatugba

Megkínozták és halálra ítélték.

Ragadj tollat!

Erkin Musaev

Kínzás és 20 év börtön.

Ragadj tollat!

Chelsea Manning

Börtön, mert emberi jogsértéseket tárt fel.

Ragadj tollat!

Daniel Quintero

A 21 éves fiút megkínozták, mert elment egy tüntetésre.

Ragadj tollat!

Jerryme Corre

Brutális rendőrségi kínzás áldozata lett.

Ragadj tollat!

Raif Badawi

10 év és 1000 korbácsütés egy honlap elindításáért.

Ragadj tollat!

Kismamák, Mkhondo

A terhesség ne legyen halálos ítélet!

Ragadj tollat!

Liu Ping

Börtön, mert harcolt a korrupció ellen.

Ragadj tollat!

Paraskevi Kokoni

Megverték egy rasszista támadás során.

Ragadj tollat!

John Jeanette Solstad Remø

Transznemű nő jogai sérülnek Norvégiában.

Ragadj tollat!

Hírek

2014/11/21

A kémkedés célpontjai számára új eszköz áll rendelkezésre a kormányzati megfigyelés kiszűrésére

Az Amnesty International, valamint egy emberi jogi és technológia szervezetek alkotta szövetség olyan eszközt bocsátott a piacra, amely lehetővé teszi az újságírók és az emberi jogi aktivisták számára, hogy megfigyelést szolgáló ismert kémprogramok után kutatva átvizsgálják számítógépüket.

2014/11/20

Törökország: Egyre súlyosbodó helyzet – a szíriai menekültek nélkülöznek és túlkapások érik őket a határon

Az Amnesty International ma megjelent jelentése szerint a nemzetközi közösség kudarcot vallott, mivel nem képes a Törökországba egyre nagyobb számban érkező szíriai menekültekről gondoskodni. Ez példátlan mértékű válsághoz vezetett: a menekülteket feltartóztatják a határon, tüzet nyitnak rájuk, és százezrek nélkülöznek közülük.

2014/11/18

Videó a lampedusai tragédia első évfordulójáról

Az Amnesty International Magyarország tagjainak, támogatóinak és aktivistáinak megemlékezése 2014. október 3-án a Parlament előtt a tavalyi lampedusai hajószerencsétlenségek első évfordulóján. Jeney Orsolya, az AI Magyarország igazgatójának beszédét követően mécseseket gyújtottunk a tragédiákban elhunyt nagyjából 500 menekült és migráns emlékére.

2014/11/18

Szír és palesztin menekültek sokaságát fenyegeti az Egyiptomból való kitoloncolás

Az Amnesty International felszólította az egyiptomi hatóságokat, hogy engedjék szabadon azt a legalább 66 szíriai és gázai menekültet, – köztük több gyermeket, – akiket jogtalanul tartanak fogságban az ország területén, és tartózkodjanak kitoloncolásuktól. A menekülteket rendkívül rossz körülmények között tartják fogva, többen csótányokkal, moszkitókkal és egerekkel ellepett helyiségekben kénytelenek tengődni.

2014/11/12

Videó az S.O.S. Európa utcai akcióról

Elkészült az S.O.S. Európa kampánycsapatának utcai akcióját bemutató videó. Az Amnesty International Magyarország aktivistái 2014. szeptember 30.-án a Szent István téren, a Bazilika előtt hívták fel a figyelmet arra, hogy Európa hátat fordít a menekülteknek és migránsoknak, emiatt 53 menekültből 1 megfullad a Földközi-tengeren útban Európa felé.

2014/11/5

Görögország: „Első lépés az igazságszolgáltatás felé” – ítélet született a romák elleni rasszista támadások ügyében

A tegnapi ítélet az első lépésnek tekinthető az igazságszolgáltatás felé – nyilatkozta az Amnesty International és a Görög Helsinki Monitor, az áldozatoknak a brutális rasszista támadás ügyében ingyenes jogi tanácsadást biztosító civil szervezet.

2014/11/4

A Triton művelet nem helyettesíti az életmentő Mare Nostrum kutató- és mentőakciót

Az Amnesty International többször figyelmeztetett, hogy a Földközi-tenger rengeteg új emberéletet fog követelni, amennyiben az Európai Unió tagországai nem lépnek fel közösen egy hatékony kutató- és mentőakció megszervezése érdekében. A téma aktualitása abból fakad, hogy a Frontex (az Európai Unió külső határainak felügyeletéért felelős ügynökség) november elsejével indítja a Triton-nak keresztelt műveletét, amely sorsdöntő az olasz Mare Nostrum mentőakció szempontjából.

2014/11/3

A norvég kormány változtat az eddigi jogsértő szabályozáson

A norvég kormány megígérte, hogy felülvizsgálja és megváltoztatja a transzneműek emberi jogait sértő szabályokat és gyakorlatot.

Témák keresése

Fotógaléria

Fotóakció Diloromért, 2014. október 21. 08:00

Legutóbbi siker

2014/11/4
A roma nőt megverték egy rasszista támadás során @ Görögország

Elítélték az elkövetőket, akik felelősek a Paraskevi Kokoni és unokaöccse elleni rasszista támadásért

Messolonghi város bírósága 8 hónap börtönbüntetés szabott ki 3 évre felfüggesztve arra a három férfira, akik 2012 októberében megtámadták Paraskevi Kokonit és unokaöccsét, Kostas Theodoropoulos-t.

Aktuális petíció

Japán:

HALÁLBÜNTETÉS A MENTÁLIS BETEG JAPÁN FÉRFINAK

Matsumoto Kenji japán férfit 1993. szeptember 17-én ítélték halálra több rablásban és gyilkosságban való részvételért, amelyek 1990 szeptembere és 1991 szeptembere között történtek. Testvérével, Matsumoto Hiroshival együtt vádolták meg, aki a letartóztatási parancs kiadása után öngyilkosságot követett el. A bíróság elismerte, hogy Matsumoto Kenji alárendelt viszonyban állt a testvérével, és nem volt rá képes, hogy ellenszegüljön akaratának. Fellebbezett az ítélet ellen, de azt az oszakai bíróság elutasította 1996. február 21-én. A következő fellebbezési kérelmét pedig a Legfelsőbb Bíróság utasította el: a halálos ítéletet 2000. április 4-én erősítették meg. Matsumoto Kenjit bármikor kivégezhetik.

Üzbegisztán:

18 év börtön és kínzás egy üzbég édesanyának

Dilorom Abdukadirova összesen 18 év börtönbüntetést kapott, mert részt vett egy békés tüntetésen a kelet-üzbegisztáni Andizhanban. A négy gyermekét nevelő nőt többször megkínozták. Dilorom lelkiismereti fogoly, akit azért börtönöztek be és kínoztak meg, mert élt a véleménynyilvánításhoz és a békés gyülekezéshez való alapvető jogával.

Olaszország:

Menekültek ezrei szenvednek és halnak meg az EU határain

Az EU migrációs politikája ezrek életét veszélyezteti Európa határainál. Sokan életveszélyes migrációs útvonalakon próbálnak bejutni az EU erősen őrzött határain. Mások, akik a határokon kívül rekednek, gyakran harmadik országokban szenvednek fogságban és büntetőtáborokban.

Események

November 2014

VHKSzeCsPSzo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Naptár megjelenítése