Legyen az ember az első

Magyarország

Aláírom

Mirszobir Hamidkariev

Oroszország/Üzbegisztán

Aláírom

Hosszein és Mehdi Rajabian, Yousef Emadi

Irán

Aláírom

Menekültek

Görögország

Aláírom

Indiai jogvédők

India

Aláírom

Szergej Nikiforov

Oroszország

Aláírom

Gennadii Yakovitskii

Belarusz

Aláírom

Raif Badawi

Szaúd-Arábia

Aláírom

Mohammed al-Bajady

Szaúd-Arábia

Aláírom

Leyla és Arif Yunus

Azerbajdzsán

Aláírom

Számozott utcák

Magyarország

Aláírom

Elena Urlaeva

Üzbegisztán

Aláírom

Burkina Fasói lányok

Burkina Faso

Aláírom

Zunar

Malajzia

Aláírom

Saman Naseem

Irán

Aláírom

Rania Alabbasi

Szíria

Aláírom

Muhammad Bekzhanov

Üzbegisztán

Aláírom

Costas

Görögország

Aláírom

Waleed Abu al-Khair

Szaúd-Arábia

Aláírom

Teodora del Carmen Vásquez

El Salvador

Aláírom

Yecenia Armenta

Mexikó

Aláírom

Hírek

2016/4/26

Burkina Faso: Több ezer lány kerül veszélybe a korai és kényszerházasságok miatt

Burkina Fasóban a korai és kényszerházasságok több ezer, akár 13 éves fiatal lányt fosztanak meg a gyermekkoruktól, akiknek a fogamzásgátlás magas ára és egyéb tényezők miatt nincs lehetőségük eldönteni, hogy akarnak-e gyereket vállalni – áll az Amnesty International ma kiadott jelentésében.

2016/4/22

EU-Törökország: Merkel, Tusk és Timmermans nem hunyhatnak szemet a menekültek emberi jogainak megsértése felett

A szombaton Törökországba utazó magas rangú EU küldöttségnek fel kell szólalnia a menekültek jogainak széleskörű megsértése ellen, nem söpörhetik a problémákat továbbra is a szőnyeg alá – áll az Amnesty International mai közleményében.

2016/4/21

Az orosz hatóságok hazájukban kínzással fenyegetett több száz menedékkérőt és migránst küldenek vissza erőszakkal Üzbegisztánba

Több száz üzbég menedékkérőt, menekültet és migráns munkást raboltak el és vittek vissza erőszakkal Oroszországból Üzbegisztánba, ahol megkínozhatják őket – áll az Amnesty International ma közzétett jelentésében.

2016/4/19

Szíria: a szemtanúk által az ostrom és a bombázás borzalmairól készített videó elindíthatja a humanitárius segítséget

Az Amnesty International által a legújabb genfi béketárgyalások kapcsán ma nyilvánosságra hozott új videó brutális őszinteséggel mutatja be az ostrom alatt álló, a szír kormány hordóbombái által szüntelenül sújtott, Damaszkusz melletti Daraja városában uralkodó rémisztő valóságot.

2016/4/19

Levél Pintér Sándornak a Közös Európai Menekültügyi Rendszer tervezett reformjáról

Április 21-én tartja a Bel- és Igazságügyi Tanács a következő ülését, ahol többek között az Európai Bizottság Közös Európai Menekültügyi Rendszer reformjára vonatkozó javaslatait is tárgyalni fogják. Levelet küldtünk Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy felhívjuk a figyelmét a reformmal kapcsolatos aggályainkra.

2016/4/18

Görögország: Európának 46 ezer borzalmas körülmények között levő menekült és migráns sorsát kell a vállára vennie

Az Amnesty International ma kiadott jelentésében arra világít rá, hogy miközben minden figyelem a nemrég nyélbe ütött EU-Törökország alkura irányul, félő, hogy a görög szárazföldön borzalmas körülmények között rekedt 46 ezer menekült és migráns sorsa feledésbe merül.

2016/4/15

Az EU-Törökország alkuban kódolva vannak a jogsértések – levelet írtunk Szijjártó Péternek

Az Amnesty International levélben fordult az EU tagállamok külügyminisztereihez – köztük Szijjártó Péterhez – a Külügyi Tanács április 18-i ülése előtt. Emlékeztettük, hogy nem hunyhatunk szemet az emberi jogok rendszeres és durva megsértése felett politikai célok érdekében.

2016/4/15

14 hónap 14 tanoda 280 tanodásával a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével

A Norvég Civil Támogatási Alap közepes pályázatán nyertes Te, én, mi és az emberi jogok tanodai keretek között elnevezésű 14 hónapos projektünket (NCTA-2014-10876-G) április 16-án, a Madách Imre Gimnáziumban zárjuk le. Az egész napos programra meghívtuk a projektben résztvevő 14 tanoda diákjait, munkatársait, a gyerekek hozzátartozóit, hogy együtt tegyünk pontot a közös munkánk végére.

Témák keresése

Fotógaléria

Nemet mondunk az EU-Törökország alkura

Legutóbbi siker

2016/4/20
Börtönben a Nobel-békedíjra jelölt azeri jogvédő és férje @ Azerbajdzsán

Leyla és Arif Yunus megérkezett Hollandiába lányukhoz

Leyla és Arif Yunus, Azerbajdzsán leghíresebb jogvédő házaspárja végre találkozhatott lányukkal Hollandiában. Leyla Yunust 2015 decemberében, férjét Arifot pedig egy hónappal korábban bocsátották feltételesen szabadon.

Aktuális petíció

Irán (Iszlám Köztársaság):

Irán: börtön fenyegeti a megkínzott művészeket

A filmes Hosszein Rajabiant, testvérét a zenész Mehdi Rajabiant és Juszef Emadit összesen hat év börtönre és 200 millió riálos (nagyjából 1,8 millió forint) pénzbüntetésre ítélték. Egy három perces tárgyalás alatt ítélte el őket a teheráni Forradalmi Bíróság 2015. április 26-án, mert “megsértették az iszlám szentségeit”, “rendszerellenes propagandát terjesztettek” és “illegális audio-vizuális tevékenységet folytattak”.

Görögország:

Görögország: pokoli körülmények között a menekülők

Több ezer ember – beleértve kisgyermekes családokat – ragadt Görögországban embertelen körülmények között, a görög hatóságok pedig képtelenek megfelelő körülményeket biztosítani a menekültek és menedékkérők számára.

India:

India: Támadás jogvédők és ügyvédek ellen

Aktivisták, ügyvédek és újságírók néznek szembe fokozódó támadásokkal, zaklatással és fenyegetésekkel Bastarban, Chhattisgarhban, India egyik legnagyobb tartományában. A támadásokkal, amik miatt már többen a régió elhagyására kényszerültek, a munkájuktól akarják elrettenteni az ottani jogvédőket.