Sarah alig pár napja kezdett nálunk önkéntes aktivista koordinátorként. Az ő feladata lesz az Amnesty International Magyarország aktivistáinak és önkénteseinek a koordinálása, és az eseményeink szervezésében is komoly feladatok hárulnak majd rá. Fogadjátok nagy szeretettel Saraht, akivel nemsokára élőben is találkozhattok.

Mikor és hol találkoztál először az Amnestyvel?

Gyermekkorom óta érdekelnek az emberi jogok, ezért mindig kutattam, hogy milyen úton-módon foglalkozhatok emberek segítésével, támogatásával illetve hogyan tehetek az elnyomás ellen. Így találtam rá pár éve az Amnesty Internationalre, ahol ámulva néztem, hogy mire képes egy nemzetközi szervezet, nem a pénz, de a civilek – a mi segítségünkkel. Azóta folyamatosan követem az itthoni és külföldi munkájukat, és roppant szerencsésnek érzem magam, hogy ennek a munkának most én is részese lehetek.

Miért jelentkeztél az önkéntes aktivista koordinátori pozícióra?

Egyetemi tanulmányaim mellett szerettem volna egy gyakornoki állást találni, amiből sok olyat tanulhatok, amit később kamatoztathatok. Amikor láttam a jelentkezési lapot, tudtam, hogy ezt kell csinálnom. Évek óta sokat önkénteskedem különböző egyesületeknél, és nem tudom megunni. A koordinátori pozíció betöltésével feljebb léphetek, rengetek új tapasztalatot szerezhetek.

Számodra mit jelent az aktivizmus?

Számomra ez egy nagyon fontos dolog. Lehetőséget kínál arra, hogy határok nélkül fejezzem ki önmagam, és merjek tenni a számomra fontos ügyekért. De ez nem csak rólam szól, aktivistaként tízezreket, akár milliókat is segítünk, és persze rengetek hasonló érdeklődésű emberekkel együtt "harcolni" is élmény.

Hogyan fogsz nekilátni az aktivista koordinátori feladatoknak?

Szeretnék egy jó csapatot kialakítani, ahol számíthatunk egymásra. Szeretnék megismerkedni az új és régi aktivistákkal, beszélgetni velük, és megtudni, hogy ők mit várnak el tőlem. Hiszen az önkéntesek és aktivisták a legfontosabbnak az Amnestynek.

Mi tartasz a legnagyobb kihívásnak ebben a pozícióban?

Mivel önálló feladatköröm van, így fel kell találnom magam, aminek persze nagyon örülök, hiszen kiélhetem a kreativitásom. Kihívás lesz számomra olyan eseményeket, találkozókat szervezni, ahol még én is 'új' vagyok, de nagyon várom, hogy belevághassak a feladatokba.

Mit üzensz az Amnesty aktivistáinak?

Pár éve gondolni sem mertem, hogy épp a saját profilomat írom az Amnestynek. Gondolom, akik olvassátok, hasonló dolgok érdekelnek, mint engem és a csapatot. Önkéntesként és aktivistaként elmondhatom, hogy mi vagyunk a szíve egy ilyen szervezetnek. Azért is jelentkeztem koordinátornak, hogy segítsek még több embert mozgósítani, akik szeretnek és szeretnének többet tenni másokért, a világért. Szóval legyél te a következő lelkes csapattag, és valósítsd meg velünk az álmaid.

Bejegyzés helye:Rólunk