Amnesty a Bánkitón!

Idén újra ott leszünk a Bánkitó fesztiválon! Ezúttal a fesztivál tematikájához kapcsolódva az Élet határok nélkül kampányunkkal.

2016. július 14. csütörtök 13:00-18:00 – LIGET – interaktív kitelepülés
2016. július 14. csütörtök 15:30-17:00 – Bánk Gyöngye – Mi lenne, ha emberi jogi óra felnőtteknek
2016. július 15. péntek 12:00-18:00 – SÉTÁNY – interaktív kitelepülés
2016. július 15. péntek 17:00-18:30 – SZÍNHÁZI SÁTOR – Úton – Színház határok nélkül

2016. július 16. szombat 13:00-18:00 – LIGET – interaktív kitelepülés

Úton – Színház határok nélkül

Az Amnesty International Magyarország Élet határok nélkül kampánya részeként májusban 10 alkalmas workshop sorozat indult, amely fórum színházi technikákkal alkotott egy történetet azokról, akiknek az élete gyökeresen megváltozott a migrációs válság hatására. A workshopokon civilek vettek részt, akik közül vannak akik rendelkeznek színházi tapasztalattal, vannak akik korábban csak nézőként csodálták a műfajt. A folyamat végére egy 50 perces előadás állt össze.

Kelj útra Amirával!
Az ÚTON Amira története Aleppótól a Keletiig. Keveredik benne valóság és álom, realitás és fikció, játék és élethalál-harc. Az Amnesty Élet határok nélkül kampánya részeként létrejött alkalmi társulat sokféle eszközzel él: lesz itt fórumszínház éppúgy, ahogy drámajátékok, talált szövegek, improvizációkból született jelenetek, mozgásszínház és dalok is. Az ÚTON története addig tart, amíg Amira hozzánk nem ér. Utána minden rajtatok, rajtunk múlik.
Játszók: Gábri Nikolett, Gelányi Bence, Eker Nóra, Landy Annamária, Lévai Barbara, Milena Gregorics
Workshop vezetők: Arabella Wynne-Hughes és Francesco Argenio Benaroio
Dramaturg: Bíró Dénes

Zene: Balogh Orsolya

Mi lenne, ha… emberi jogi óra
Szervezetünk kiemelten foglalkozik a menekülteket érő rendszerszintű jogsértésekkel. A témával kapcsolatban nélkülözhetetlen az empátiára való képesség. Ezt a képességet szeretnénk előhívni az Amnesty International nemzetközi emberi jogi oktatása által kifejlesztett és több országban is működő tematikájával.

Egész órás kiscsoportos szerepjáték érzékenyítő feladatokkal, közös megbeszéléssel, filmmel, képekkel, hogy megértsük, min mennek keresztül emberek milliói szerte a világban, s az emberi jogok nézőpontjából ez mit is jelent, és mi ebben a szerepünk.

Interaktív kitelepülés

Az Élet határok nélkül nevű kampányuk programjaiva érkezünk Bánkra. Célunk, hogy a magyar társadalom befogadóbb és szolidárisabb legyen a menekültekkel és menedékkérőkkel szemben. Emiatt 20.000 aláírást gyűjtünk össze annak érdekében, hogy együtt bebizonyíthassuk, a magyar társadalom többségének az ember az első! A civil sétányon a témához kapcsolódó társasjátékokkal, napi kvízzel és kitűző készítéssel várunk titeket!

További információk Facebook oldalunkon.

Téma