Jelenleg 1 állásra keresünk embert: emberi jogi képzési koordinátor

Az Amnesty International több mint 7 millió ember globális mozgalma. Olyanoké, akik az igazságtalanságot személyes ügyüknek tekintik. Olyan világért kampányolunk, ahol az emberi jogok mindenki számára érvényesülnek. Olyan emberek a tagjaink és támogatóink, mint te. Függetlenek vagyunk politikai ideológiáktól, gazdasági érdekektől és vallásoktól. Nem fogadunk el egy forintot sem a kormánytól. Egyetlen kormány sem úszhatja meg alapos vizsgálatunkat. Számunkra nincs reménytelen ügy.

EMBERI JOGI KÉPZÉSI KOORDINÁTOR

Az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatási programjának célja az, hogy segítse a gyerekeket, szülőket és pedagógusokat abban, hogy a világra nyitott, az emberi jogokat tisztelő generációk nőjenek fel Magyarországon. Az emberi jogi oktatás tudásról és hozzáállásról is szól, a célunk, hogy az egyéneket és közösségeket is felvértezzük olyan eszköztárral, hogy magukért és másokért is ki tudjanak állni. Szeretnénk, ha egyre több magyar iskolásnak lenne egyértelmű, hogy másokért kiállni és egymást elfogadni menő!

Az emberi jogi képzési koordinátor az AIM képzési tevékenységének szervezéséért, azok lebonyolításáért és az általános kampánycélokkal való összehangolásáért felelős. A képzési tevékenység elsődleges célcsoportjai az AI tagjai, önkéntes képzői, általános iskolai, középiskolai és felsőoktatásban részt vevő diákok és tanáraik. Ezen túl egyedi felkérés alapján egyéb külső célcsoportok részére is képzéseket tervezhet és szervezhet, amennyiben ez a szervezet céljainak elérését segíti, és a megfelelő erőforrások rendelkezésre állnak. A képzési koordinátor együttműködik a kampány- és ifjúsági koordinátorral, illetve az aktivistákkal.

FŐBB FELADATAID LESZNEK:

• az éves HRE ütemtervének és költségvetésének kidolgozása az AIM stratégiája alapján

• az AIM futó HRE programjainak megvalósítása

• új képzők kiválasztása és felkészítése, meglévő képzők koordinálása, továbbképzése és képzési tevékenység monitorozása

• képzési anyagok fordítása, adaptálása és új anyagok kidolgozása igény szerint

• képzések igény szerinti meghirdetése, képzési helyszínek, utazás, szállás megszervezése és szükséges eszközök biztosítása

• beszámolók készítése a nemzetközi mozgalomnak, kapcsolattartás és tapasztalatcsere emberi jogi oktatásban

• képzési tevékenységek rendszeres kiértékelése

• részvétel az emberi jogi képzést érintő pályázatírásban

EGYÉB FELADATAID:

• kapcsolattartás meglévő és potenciális együttműködő partnerekkel, beleértve emberi jogi oktatással foglalkozó civil szervezeteket, iskolákat, oktatási intézményeket, szülőket illetve tanárokat, esetlegesen állami szervekkel

• részvétel hazai és nemzetközi találkozókon, konferenciákon, képzéseken

SZAKMAI ELVÁRÁSOK:

Szakmai tudás és tapasztalat

• elkötelezett vagy az emberi jogok iránt és ezt bizonyítani is tudod

• rendelkezel releváns képzési/oktatási tapasztalatokkal, amelyekről referenciád is van

• emberi jogi ismereteid kiterjednek az előítélet, diszkrimináció és gyűlölet-bűncselekmények területére is

Képességek

• képes vagy struktúrákban gondolkodni, valamint rövid és hosszú távú emberi jogi programokat is tudsz tervezni

• tudod, hogyan épülhetnek a képzési program egyes elemei egymásra

• nem okoz gondot saját munkád megszervezése, az önálló tervezés és végrehajtás

• folyamatosan értékeled munkádat, és szükség esetén változtatsz is rajta

• képes vagy önkéntesek, gyakornokok munkáját koordinálni, feladatokat delegálni

• nem okoz gondot a határidők betartása és több feladat egyidejű koordinálása, végrehajtása

• lelkesedéseddel, proaktivitásoddal másokat is tudsz motiválni

• időbeosztásodat rugalmasan tudod alakítani

• nem ijedsz meg a konfliktusoktól és kezelni is tudod őket

• kapcsolat- és hálózatépítésben kiemelkedően jó vagy

• jól kommunikálsz magyarul és angolul egyaránt, mind szóban, mind írásban

ELŐNYT JELENT:

• ha ismered az Amnesty International munkáját és céljait

• van civil szervezeti és/vagy tanári tapasztalatod

• dolgoztál már önkéntesekkel

MUNKAFELTÉTELEK:

18 hónapra szóló, határozott idejű munkaszerződés 3 hónapos próbaidővel, előreláthatóan 2020 januárig.

munkaidő: heti 40 óra

munkakezdés tervezett időpontja: 2018. június 15.

JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

1. magyar és angol nyelvű önéletrajz;

2. a kiíráshoz mellékelt jelentkezési lap és próbafeladat kitöltése, amely innen letölthető

A dokumentumot PDF formátumban várjuk az office@amnesty.hu címre „HRE2018” tárgy megjelölésével. Kérjük a nettó fizetési igényedet is jelezd felénk.
A pályázatok beérkezését e-mailben visszaigazoljuk.

Jelentkezési határidő: 2018. május 22., kedd éjfél

KIVÁLASZTÁS MENETE:

E-mailes értesítés a második (személyes interjú) fordulóba való továbbjutásról várhatóan: 2018. május 28.

Személyes interjúk várható időpontja: 2018. május 29. és június 1. között.

Felvételi döntés: 2018. június 1.

A várható időpontokban történő változtatás jogát fenntartjuk. Minden jelentkezőt értesítünk mind a pozitív, mind a negatív döntésről.

Kapcsolattartó: Sztraka Andrea Teréz, irodavezető, Amnesty International Magyarország: office@amnesty.hu

Az AI hisz a munkaerőpiacon tanúsított ESÉLYEGYENLŐSÉGBEN. A munkáltatásra vonatkozó döntések során az egyéni érdemeket és a szervezet szükségleteit vesszük figyelembe, nemzeti etnikai, vallási hovatartozásra, származásra, illetve nemre, nemi identitásra, szexuális irányultságra, korra, fizikai vagy szellemi fogyatékosságra, családi állapotra és politikai nézetekre való tekintet nélkül. Az Amnesty International szükség szerint minden megváltozott munkaképességű munkavállalónak és jelentkezőnek me