Legyen az ember az első

Magyarország

Aláírom

Leszámolás az emberi jogokkal

Törökország

Aláírom

Hasan Safadi

Izrael

Aláírom

Gyászolunk és cselekszünk

Az orlandói mészárlás áldozatai

Üzenetet küldök

Emberi jogi aktivisták

Szudán

Aláírom

Mirszobir Hamidkariev

Oroszország/Üzbegisztán

Aláírom

Hosszein és Mehdi Rajabian, Yousef Emadi

Irán

Aláírom

Menekültek

Görögország

Aláírom

Indiai jogvédők

India

Aláírom

Szergej Nikiforov

Oroszország

Aláírom

Gennadii Yakovitskii

Belarusz

Aláírom

Raif Badawi

Szaúd-Arábia

Aláírom

Számozott utcák

Magyarország

Aláírom

Elena Urlaeva

Üzbegisztán

Aláírom

Burkina Fasói lányok

Burkina Faso

Aláírom

Zunar

Malajzia

Aláírom

Saman Naseem

Irán

Aláírom

Rania Alabbasi

Szíria

Aláírom

Muhammad Bekzhanov

Üzbegisztán

Aláírom

Costas

Görögország

Aláírom

Waleed Abu al-Khair

Szaúd-Arábia

Aláírom

Teodora del Carmen Vásquez

El Salvador

Aláírom

Hírek

2016/8/30

Ma van az Eltűntek Világnapja: az erőszakos eltüntetés még mindig világjelenség

Világszerte kormányok rendszeresen tüntetnek el embereket erőszakkal, hogy ezzel biztosítsák hatalmukat és hallgattassák el az ellenzéküket – áll az Amnesty International az Eltűntek Világnapja alkalmából kiadott közleményében.

2016/8/29

13 ember szabadult ki egy titkos börtönből Ukrajnában

Újabb részletek derültek ki az ukrán hatóságok titkos börtöneiről, miután az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) harkovi börtönéből szabadon engedtek tizenhárom embert – jelentette be az Amnesty International és a Human Rights Watch.

2016/8/26

A burkini-tilalom megalázó és zaklatásoknak teszi ki a nőket Franciaországban

Ha a bíróság nem helyezi hatályon kívül a burkini-tilalmat, elveszteget egy lehetőséget, hogy véget vessen a nők véleménynyilvánítási és vallásszabadsága ellen intézett támadásnak illetve az őket érő diszkriminációnak. Jelenleg Franciaország legmagasabb szintű közigazgatási bíróságán múlik,hogy mi lesz a jogsértő tilalom sorsa.

2016/8/24

Több mint 1700 embert öltek meg önbíráskodó civilek és rendőrök a Fülöp-szigeteken

Ronald dela Rosa Fülöp-szigeteki rendőrfőnök szerint 2016 július 1. óta legkevesebb 1067 embert öltek meg ismeretlen tettesek, ezenfelül pedig több mint 712 gyilkosságot követtek el rendőrök. Világosan látszik, hogy a hatóságok semmibe veszik az élet védelmére vonatkozó kötelezettségeiket.

2016/8/22

Zéró tolerancia a Fegyverkereskedelmi Szerződést megsértőkkel szemben

Az államoknak biztosítaniuk kell, hogy a Globális Fegyverkereskedelmi Szerződés eleget tesz a várakozásoknak, vagyis megóvja az emberi életeket és jogokat a nemzetközi fegyverkereskedelem rettenetes következményeitől azzal, hogy konkrét és átlátható lépéseket tesz az előírások hatékonyabb kikényszeríthetőségének az irányába.

2016/8/19

Újabb két civil szervezet került feketelistára Oroszországban

Az orosz főügyész hivatala tegnap két újabb amerikai központú civil szervezetet nyilvánított „nemkívánatosnak” a tavaly elfogadott drákói törvény alapján. Folytatódik tehát az orosz civil szféra kivéreztetése és a szervezetek elvágása a lehetséges külföldi támogatásoktól.

2016/8/16

Több mint 17 000 ember halt meg 2011 óta a szír börtönökben

Az Amnesty International ma bemutatott jelentése szerint 17 723 ember – havonta átlagosan 300 - halt meg szír börtönökben 2011 márciusa óta. A foglyokat brutális kínzásoknak és embertelen körülményeknek teszik ki fogvatartóik.

2016/8/12

Háborús bűncselekmény lehet az Aleppó elleni vegyi támadás

Ha bebizonyosodik, hogy Aleppót valóban klórgáz támadás érte szerdán, az háborús bűncselekménynek számít. A támadás egy újabb riasztó példája lehet annak, hogy a szír kormányerők rendszeresen vegyifegyvereket vetnek be a civil lakosság ellen.

Témák keresése

Fotógaléria

Háborús bűncselekmény lehet a szír szülőotthont ért légicsapás

Legutóbbi siker

2016/8/15 @ Szíriai Arab Köztársaság

Sikerült: kórházba került a meglőtt szír lány

Sikeresen kihozták szombat este a szíriai Madayából azt a 10 éves lányt, aki súlyosan megsérült egy ellenőrzőpontnál. A nemzetközi nyomásnak köszönhetően a lány végre eljutott a damaszkuszi kórházba.

Aktuális petíció

Törökország:

Törökország: elég volt a jogsértésekből

Törökországban nagyon komoly veszélybe kerültek az emberi jogok miután a kormány és a hatóságok a július 15-i puccskísérletet követő rendkívüli mértékű megtorlásokba kezdtek.

Izrael:

Izrael: őrizetbe vették a jogvédőt

Az izraeli hatóságok május elsején letartóztatták a palesztin jogvédőt, Hasan Ghassan Ghaleb Safadit. Safadit június 10-én óvadék ellenében szabadlábra kellett volna helyezni, ám ehelyett adminisztratív célból további hat hónapra meghosszabbították a fogva tartását annak ellenére, hogy a szülei kifizették az óvadékot a bíróságnak. A fogva tartást elrendelő határozatot június 28-án a bíróság is helyben hagyta.

Egyesült Államok:

Gyászolunk és cselekszünk - küldj üzenetet az amerikai kormánynak

Az orlandói mészárlás az emberi jogok teljes semmibevétele. A hírek szerint egy olyan homofób támadás történt, amelyben 49 ember meghalt, több tucatnyian pedig megsérültek. Részvétünk az áldozatok családjainak, és együtt érzünk mindenkivel, aki megsérült a szörnyű mészárlásban. Azonban a szavak nem elegendőek. Állj ki: küldd el az alábbi levelet az Egyesült Államok elnökének, hogy cselekedjenek és védjék meg az embereket az erőszaktól és a gyűlölet-bűncselekményektől.

Események

Augusztus 2016

HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Naptár megjelenítése