Börtönben a jogvédő szervezet alapítója

4 év börtön a szabad véleményért.

Írd alá!

Raif Badawi

10 év és 1000 korbácsütés egy honlap elindításáért.

Írd alá!

S.O.S. Európa

Menekültek és migránsok ezrei halnak meg Európa partjainál.

Írd alá!

Iraki menekültek

Az Iszlám Állam elől menekülő keresztények Irakban.

Írd alá!

Újságírásért börtön

Börtönt kapott 3 újságíró Egyiptomban.

Írd alá!

683 halálos ítélet

Politikai per Egyiptomban.

Írd alá!

Homofób támadások

Homofób gyűlölet-bűncselekmények Bulgáriában.

Írd alá!

Ihar Tsikhanyuk

Homoszexualitása miatt verték meg a rendőrök.

Írd alá!

Okunishi Masaru

42 éve él a halálsoron.

Írd alá!

Matsumoto Kenji

Halálbüntetés a mentális beteg férfinak.

Írd alá!

Moses Akatugba

Megkínozták és halálra ítélték.

Ragadj tollat!

Erkin Musaev

Kínzás és 20 év börtön.

Ragadj tollat!

Chelsea Manning

Börtön, mert emberi jogsértéseket tárt fel.

Ragadj tollat!

Daniel Quintero

A 21 éves fiút megkínozták, mert elment egy tüntetésre.

Ragadj tollat!

Jerryme Corre

Brutális rendőrségi kínzás áldozata lett.

Ragadj tollat!

Kismamák, Mkhondo

A terhesség ne legyen halálos ítélet!

Ragadj tollat!

Liu Ping

Börtön, mert harcolt a korrupció ellen.

Ragadj tollat!

Paraskevi Kokoni

Megverték egy rasszista támadás során.

Ragadj tollat!

John Jeanette Solstad Remø

Transznemű nő jogai sérülnek Norvégiában.

Ragadj tollat!

Hírek

2015/2/25

Éves jelentés: A világ "hatástalan és szégyenteljes" reakciója a kormányok és fegyveres csoportok szörnyű tetteire

Az Amnesty International egy, a jövőbeli emberi jogi tendenciákról szóló előrejelzéssel együtt nyilvánosságra hozta éves jelentését. Ebben felszólítja a kormányokat, hogy többé ne tegyenek úgy, mintha a civilek védelme erejüket meghaladó feladat lenne. Előrejelzése szerint amíg globális szinten nem áll be alapvető változás a konfliktusok kezelésében, addig egyre több civil kerül majd fegyveres csoportok zaklatásának a középpontjába, a véleménynyilvánítás szabadsága is sérülni fog, valamint a humanitárius és menekültügyi válság tovább mélyül. Globális cselekvésre szólít fel, valamint arra, hogy népirtás esetén az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja közül egyik se élhessen vétójogával, és ne akadályozhassa meg az ENSZ beavatkozását.

2015/2/18

Ukrajna: Egy évvel az EuroMajdan tüntetések után az erőszak áldozatai számára nincs igazságszolgáltatás

A büntetlenség mélyen beágyazott kultúrája a szakértelem hiányával, valamint egyes esetekben a szándékos akadályozással karöltve több száz, az ukrajnai EuroMajdan tiltakozások során rendőrségi túlkapás áldozatául esett embertől tagadja meg az igazságszolgáltatást – jelentette ki az Amnesty International új közleményében, a tiltakozás első évfordulóján.

2015/2/17

Norvégia példakép akar lenni az emberi jogok területén

A norvég egészségügyi miniszter bejelentette, hogy Norvégia példaértékű országgá szeretne válni az emberi jogok területén, és ígéretet tett, hogy véget vetnek a transznemű embereket sújtó diszkriminációnak.

2015/2/16

Olaszország: A Lampedusa közelében történt katasztrófa túlélői által átélt borzalmak cselekvésre kell hogy sarkallják az Európai Uniót

Az Amnesty International által tett lampedusai látogatás felfedte, hogy az EU korlátozott keresési és mentési erőforrásai hozzájárultak a migránsok százait szállító négy gumicsónak szörnyű tragédiájához a Földközi-tenger déli részén.

2015/2/13

Elengedhetetlen a civilek védelme Debalcevében, és Ukrajna egyéb megtámadott területein

A tűzszünet tegnapi minszki bejelentését követően a kelet-ukrajnai konfliktus mindkét résztvevőjének azonnal lépéseket kell tennie a civilek védelme érdekében, még a tűzszünet hétvégi életbe lépése előtt – jelentette ki az Amnesty International.

2015/2/11

USA: Megszakadt a meghallgatás, miután a vádlott szerint a tolmács egy CIA titkos börtönben dolgozott

Hétfőn hirtelen félbeszakadt egy meghallgatás a katonai bíróságon, amelyet öt olyan ember ügyében tartottak, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek a 2001. szeptember 11-i terrortámadás kitervelésében. Ez a jelenet csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy kezdettől fogva tisztességtelenek a Guantánamon folyó katonai eljárások – mondta az Amnesty International.

2015/2/11

Ejtették az összes vádat a megkínzott mexikói nő ellen

Tegnap a bíróság ejtett minden vádat Claudia Medina ellen.

2015/2/11

Több száz újabb halott az olasz partoknál – az EU homokba dugja a fejét

Az Európai Uniónak és tagállamainak mélységesen szégyellniük kell magukat, miután a ma reggeli hírek szerint legalább 300 migráns vesztette életét az olasz Lampedusa szigeténél – mondta az Amnesty International.

Témák keresése

Fotógaléria

El nem mondott történetek a legkiszolgáltatottabb szíriai menekültekről

Legutóbbi siker

2015/2/24
Árammal sokkolták, megverték és halállal fenyegették @ Fülöp-szigetek

Jerryme-t meglátogatta a felesége a börtönben

Egy nappal 35. születésnapja előtt Jerryme Corre felesége és az Amnesty International Fülöp-szigeteki szekciójának munkatársai meglátogatták a férfit a börtönben.

Aktuális petíció

Szaúd-Arábia:

Börtönben a jogvédő szervezet alapítója

Mohammed Saleh al-Bajady, üzletember és emberi jogi aktivista, az egyik alapítója a a 2009 októberében létrejött Szaúdi Polgári és Politikai Jogok Egyesülete (közismert rövidítése: ACPRA) nevű jogvédő civil szervezetnek. Azt követően tartóztatták le 2011. március 21-én, hogy elment egy tüntetésre a fővárosban, Rijádban található belügyminisztérium elé. Azóta mind a fogva tartását, mind pedig a bírósági tárgyalását súlyos jogsértések jellemezték, komoly aggodalmakat ébresztve az egészségügyi állapota miatt.

Szaúd-Arábia:

Börtön és 1000 korbácsütés egy honlap elindításáért

Raif Badawit, aki a Szaúd-Arábiai Liberálisok nevű - politikai és szociális vitáknak helyet adó - online fórum alapítója, 2012. június 17-én tartóztatták le, és azóta fogva tartják a Briman nevű börtönben, a tengerparti Dzsiddában. A weboldal létrehozása és szerkesztése miatt Szaúd-Arábia informatikai törvényének és az iszlám vallás megsértésével vádolták. Raifot végül bűnösnek találták hitehagyás vádjában: 10 év börtönre és 1000 korbácsütésre ítélték, illetve pénzbüntetést kapott és eltiltották a médiamegjelenésektől is.

Nigéria:

Megkínozták, megverték és halálra ítélték Mosest

Moses Akatugba 16 éves volt, amikor 2005 novemberében fegyveres rablás vádjával letartóztatták, amit saját bevallása szerint nem követett el. Több mint három hónapot töltött fogságban, és állítja, hogy csak azt követően tett vallomást, hogy megkínozták. 2013. november 12-én, 24 éves korában, nyolc évnyi börtön után került sor a tárgyalásra, ahol halálra ítélték beismerő vallomása és az áldozat tanúvallomása alapján.

Események

Március 2015

HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Naptár megjelenítése