Legyen az ember az első

Magyarország

Aláírom

Hasan Safadi

Izrael

Aláírom

Gyászolunk és cselekszünk

Az orlandói mészárlás áldozatai

Üzenetet küldök

Emberi jogi aktivisták

Szudán

Aláírom

Mirszobir Hamidkariev

Oroszország/Üzbegisztán

Aláírom

Hosszein és Mehdi Rajabian, Yousef Emadi

Irán

Aláírom

Menekültek

Görögország

Aláírom

Indiai jogvédők

India

Aláírom

Szergej Nikiforov

Oroszország

Aláírom

Gennadii Yakovitskii

Belarusz

Aláírom

Raif Badawi

Szaúd-Arábia

Aláírom

Számozott utcák

Magyarország

Aláírom

Elena Urlaeva

Üzbegisztán

Aláírom

Burkina Fasói lányok

Burkina Faso

Aláírom

Zunar

Malajzia

Aláírom

Saman Naseem

Irán

Aláírom

Rania Alabbasi

Szíria

Aláírom

Muhammad Bekzhanov

Üzbegisztán

Aláírom

Costas

Görögország

Aláírom

Waleed Abu al-Khair

Szaúd-Arábia

Aláírom

Teodora del Carmen Vásquez

El Salvador

Aláírom

Hírek

2016/7/26

Strasbourgi bírójelölés: elfogadhatatlan a magyar lista

A magyar strasbourgi bírójelöltek listájának elutasítását kéri az illetékes bizottságtól 15 magyarországi civil szervezet. A magyar kormány által lebonyolított kiválasztási folyamat nem volt tisztességes, átlátható és konzisztens, ezért az aláírók azt szeretnék elérni, hogy a bizottság tegyen javaslatot az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésnek a lista visszautasítására.

2016/7/26

Pofátlan támadás a török sajtószabadság ellen

Folytatódnak a sajtószabadság elleni támadások: a török hatóságok 42 újságíró ellen adtak ki letartóztatási parancsot.

2016/7/24

Független vizsgálatoknak kell tisztázniuk, hogy megkínozták-e a foglyokat Törökországban

Az Amnesty International megbízható bizonyítékokat gyűjtött arra vonatkozóan, hogy Törökországban verik és kínozzák – többek között megerőszakolják - a puccskísérlet kapcsán letartóztatott embereket.

2016/7/22

GYEM hírek: Ezekre figyelj! - tájékoztató gyűlölet-bűncselekmények áldozatoknak

A Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoport (GYEM) ma, a Gyűlölet-bűncselekmények Áldozatainak Európai Napján mutatja be az előítéletes indokból elkövetett bűncselekmények áldozatainak szóló infografikáját. A kiadvány azokat a tényeket és körülményeket ábrázolja közérthető formában, amelyekből arra következtethet az áldozat, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt.

2016/7/21

Törökország: a rendkívüli állapot nem igazolja az emberi jogok megsértését

Erdogan elnök rendkívüli állapotot kihirdető bejelentése nem igazolja az emberi jogok megsértését, továbbá nem szolgálhat a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozására vagy az önkényes fogvatartások illetve kínzások igazolására.

2016/7/21

Ukrajna: Kínzás és titkos fogvatartás a konfliktusövezet mindkét oldalán

Kelet-Ukrajnában mind az ukrán kormányzati szervek, mind az Oroszország által támogatott szeparatisták által ellenőrzött területeken önkényesen fogva tartják és kínozzák a civileket - derült ki az Amnesty International és a Human Rights Watch ma megjelent közös jelentéséből.

2016/7/20

A török médiában zajló tisztogatások a véleménynyilvánítás szabadságát veszélyeztetik

Egyre folytatódnak a meghiúsított puccskísérletet követő tisztogatások Törökországban. Az Amnesty International komolyan aggódik amiatt, hogy a tisztogatások kiterjednek a hírügynökségekre és újságírókra is, köztük azokra, akik kritikusak a kormány politikájával szemben.

2016/7/20

Legalább hatvan civil halhatott meg Szíriában a szövetségesek légicsapásaiban két nap alatt

Az Egyesült Államok vezette katonai koalíciónak meg kell dupláznia az erőfeszítéseit annak biztosítására, hogy nem lesznek civil áldozatai a légicsapásoknak Szíriában, és meg akadályozniuk a nemzetközi humanitárius jogot sértő cselekményeket. Egyre több beszámoló érkezik arról, hogy az al-Túkhar nevű faluban július 18-19-én férfiakat, nőket és gyerekeket öltek meg az otthonukban.

Témák keresése

Fotógaléria

Félelem és bizonytalanság Görögországban

Legutóbbi siker

2016/6/10
Börtönben a jogvédő szervezet alapítója @ Szaúd-Arábia

Kiszabadult a szaúdi jogvédő Mohammed al-Bajady

Június 7-én kiszabadult rijádi börtönéből Mohammed al-Bajady szaúd-arábiai jogvédő és aktivista. Büntetését már tavaly novemberben kitöltötte, de még hónapokat kellett eltöltenie egy rehabilitációs központban.

Aktuális petíció

Izrael:

Izrael: őrizetbe vették a jogvédőt

Az izraeli hatóságok május elsején letartóztatták a palesztin jogvédőt, Hasan Ghassan Ghaleb Safadit. Safadit június 10-én óvadék ellenében szabadlábra kellett volna helyezni, ám ehelyett adminisztratív célból további hat hónapra meghosszabbították a fogva tartását annak ellenére, hogy a szülei kifizették az óvadékot a bíróságnak. A fogva tartást elrendelő határozatot június 28-án a bíróság is helyben hagyta.

Egyesült Államok:

Gyászolunk és cselekszünk - küldj üzenetet az amerikai kormánynak

Az orlandói mészárlás az emberi jogok teljes semmibevétele. A hírek szerint egy olyan homofób támadás történt, amelyben 49 ember meghalt, több tucatnyian pedig megsérültek. Részvétünk az áldozatok családjainak, és együtt érzünk mindenkivel, aki megsérült a szörnyű mészárlásban. Azonban a szavak nem elegendőek. Állj ki: küldd el az alábbi levelet az Egyesült Államok elnökének, hogy cselekedjenek és védjék meg az embereket az erőszaktól és a gyűlölet-bűncselekményektől.

Szudán:

Szudán: Nyolc emberi jogi aktivistát tartanak önkényesen fogva

A TRACKS Képzési és Emberi Fejlesztési Központ hat munkatársát és egy önkéntesét, illetve az Al Zarqa vidékfejlesztéssel foglalkozó szervezet látogatóba érkezett igazgatóját május 22-e óta tartják fogva Kartúmban, Szudán fővárosában a nemzeti hírszerző és biztonsági szolgálat (NISS) államellenes bűncselekményeket vizsgáló ügyészségén. A letartóztatás okáról máig sem tájékoztatták a fogvatartottakat.

Események

Július 2016

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Naptár megjelenítése